Zoek hier uw therapeut

Terug naar overzicht

Praktijk Intermezzo


Jacqueline Siksma

Jacqueline Siksma

Integratieve Psychotherapie en Hypno-psychotherapie

 

E-mail:info@praktijkintermezzo.nl

Website:http://www.praktijkintermezzo.nl

Telefoon:(06)13605583

Mobiel:(06)13605583

Adres:Oosterspoorlaan 113739 KH Hollandsche Rading

Toon routebeschrijving

Praktijkinformatie

Intermezzo is een praktijk voor coaching, psychotherapie en training en nodigt je uit om stil te staan bij jezelf, je kracht en je vermogens, die je bewust en onderbewust bij je draagt. Eenvoudig als het kan, diepgaand als het nodig is. Zo kun je een stap vooruit zetten en de regie en het plezier in je leven vergroten.

Psychotherapie bij Praktijk Intermezzo is persoonlijk, betrouwbaar, praktisch en effectief. Daarbij worden interventies gebruikt vanuit de hypno-psychotherapie. Dat wil zeggen dat er gewerkt wordt met het onderbewuste. Dit kan worden ingezet om beter in contact te komen met je eigen kwaliteiten, vroegere ervaringen en je gevoelens en gedachten die je in het dagelijks leven kunnen beperken. Daarnaast maakt Intermezzo gebruik van inzichten en interventies uit verschillende psychotherapeutische disciplines zoals de oplossingsgerichte therapie, Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), Mindfulness, Transactionele Analyse (TA), Inner Child Therapie, Cognitieve therapie (RET) en lichaamsgeoriënteerde therapieën. Intermezzo biedt ook EMDR aan. Dit is een intensieve, krachtige en kortdurende therapievorm om nare ervaringen en trauma's te verwerken. Hierbij gaat het erom herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen van hun emotionele lading te ontdoen. EMDR-behandelingen bij Intermezzo zijn meestal onderdeel van een breder behandelplan.

Voor wie?
Intermezzo biedt (jong) volwassenen (vanaf 16 jaar) begeleiding op de volgende gebieden:
- Psychosomatische klachten zoals angst- en stressklachten
- Burn-out
- Depressieve klachten
- Emotionele klachten zoals gebrek aan daadkracht en zelfvertrouwen en moeite met het stellen van grenzen
- Verwerking van trauma's
- Rouw en verlies (verlies van een dierbare, echtscheiding, chronische ziekte, verlies van werk)
- Zingevingsproblematiek
- Omgaan met pijnklachten
- Ouderbegeleiding
- Relatieproblematiek

Psychotherapie of coaching is ook een krachtig hulpmiddel bij persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van leer- en sportprestaties.

Voor meer informatie: www.praktijkintermezzo.nl