Zoek hier uw therapeut

Terug naar overzicht

Karin Mulder Integratieve Kindertherapie (KMIKT)


Karin Mulder

Karin Mulder

Integratieve Kindertherapie

 

E-mail:karin@kmikt.nl

Website:http://www.kmikt.nl

Telefoon:0108461039

Mobiel:0624538464

Adres:Spanjaardstraat 117 B3025TM Rotterdam

Toon routebeschrijving

Praktijkinformatie

KARIN MULDER INTEGRATIEVE KINDERTHERAPIE
Mijn praktijk is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen van de basisschool), die behoefte hebben aan aandacht en ondersteuning op maat. Integratieve kindertherapie is een kortdurende maar intensieve vorm van psychotherapie. De therapie is vraaggestuurd (niet de visie van de therapeut maar de klacht van het kind staat centraal) en procesgericht (van huidige naar gewenste toestand). Je kind leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar eigen problemen en leert die op zijn/haar eigen-wijze op te lossen.

Integratieve kindertherapie (IKT) heeft als uitgangspunt dat alles met elkaar in verband staat: gedrag, denken, gevoel en emotie, lichaam, gezinssamenstelling, familiesysteem, school en cultuur. Daarom wordt alles meegenomen in de therapie: de binnenwereld van het kind en de relaties met de buitenwereld, zoals bijvoorbeeld het gezin, de school, familie of vriendjes/vriendinnetjes.
De basisgedachte van de Integratieve kindertherapie is: De wijsheid en kracht om gelukkig te worden zit in het kind zelf: het kind weet het, kan het en doet het!
Soms kan je kind die kracht echter even niet vinden en dan geeft het signalen af door zich vervelend te gedragen: hij/zij is boos, verdrietig of angstig, zeurt of dramt veel, of is vaak ongehoorzaam. Mijn rol als integratief therapeut is om je kind de kracht te helpen te (her)vinden en op te bouwen, zodat hij/zij weer makkelijker en gelukkiger de eigen weg kan gaan.