Overzicht vergoedingen


 

 

Overzicht van zorgverzekeraars (en hun labels) die in 2018 consulten, sessies of behandelingen van VIT therapeuten vergoeden vanuit de aanvullende verzekering*:

 

 

 

 

    

Achmea
FBTO (modules)
Zilveren Kruis Achmea / ZieZo
De Friesland Zorgverzekeraar
Avéro Achmea / OZF

 

CZ
CZ direct

Delta Lloyd
OHRA

 

Menzis
Anderzorg

FNV Zorgcollectief
PMA

 

Zorg en Zekerheid
(alleen Kindertherapie)

 

 

ONVZ
PNO Ziektekosten
VvAA Ziektekostenverzekeringen

 

VGZ
Univé Zorg (+modules)
ZEKUR
IZA
IZZ
Promovendum
National Academic
Bewuzt (modules)

UMC
United Consumers

 

Salland 

Zorg direct

 

 * Aan dit overzicht kan geen enkel recht worden ontleend. Neemt u als cliënt dan ook contact op met uw zorgverzekeraar om te toetsen of zij de sessies van uw VIT therapeut vergoeden. Dat kan zijn onder de noemer: alternatieve zorg, alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeswijzen, alternatieve behandelingen, alternatieve behandelwijzen, psychosociale hulp of overige psychologische hulp.

 

Kijk voor aanvullende informatie op het vergoedingenoverzicht voor psychotherapie en psychosociale hulp: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie

 

Hoe vind ik de juiste zorgverzekering?

Tot 31 december van het jaar kunt u voor het volgende jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar.
Er zijn verschillende sites die een vergelijking maken tussen zorgverzekeringen, zodat u kunt vaststellen welke zorgverzekeraar aansluit bij uw gewenste vergoedingen en premiekosten. Geef uw internetzoekmachine de opdracht vergelijk zorgpremies en u krijgt deze sites te zien. Maak zelf uw keuze.

 

Wat te doen wanneer niet wordt vergoed?

Indien uw zorgverzekeraar de behandeling van uw VIT therapeut niet vergoedt, heeft u de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. U kunt gebruikmaken van een voorbeeldbrief die de VIT heeft opgesteld. Vul deze in met uw eigen inhoudelijke argumenten, eventueel in overleg met uw therapeut.